Диагностика и настройка на газов инжекцион
15/09/2020
LANDIRENZO EVO ЕР – инжекцион за 3-4 цилиндрови автомобили – бюджетна версия на модела ЕВО
28/01/2022
Виж всички

Подходяща ли е за газ моята кола с директно впръскване?

Могат ли да работят на газ двигателите FSI, TSI, TFSI, GDI ?
Благодарение на близо едно десетилетие разработки и тестове на автомобили в реални условия LANDI RENZO имат газови инжекциони за повечето 4 цилиндрови двигатели на VAG GROUP (AUDI, VW, Skoda, Seat) Citroen, Peugeot, Renault, Hyundai, Kia, Ford, Jaguar, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel и Volvo.

Ако откривате кода на двигателя на Вашият автомобил в СПИСЪК С ТЕСТВАНИ ДВИГАТЕЛИ  с директно впръскване, то значи “Да!”, Вашият автомобил може да работи безупречно на газ и консумацията на бензин в режим газ е до 20% от общият разход, включващ и студеният старт.

  • КОДА на двигателя, може да откриете на позиция Р.5 от големия талон на Вашият автомобил!

Какво представлява директното впръскване на гориво (Fuel Stratified Injection или Gasoline Direct Injection)?
Fuel Stratified Injection (FSI / TFSI / TSI) и GDI ( Gasoline Direct Injection) са стратегии създадени от производителите на автомобили, при които горивото се впръсква при много голямо налягане (достигащо 150 bar) чрез инжектори, които доставят горивото директно в горивната камера (вместо в смукателния колектор, както е при конвенционалната инжекционна система)

Какво е специфичното при газовия инжекцион за двигателите с директно впръскване?
При директното впръскване на бензин част от бензиновите инжектори са в горивната камера – място където поради горенето се образуват много нагари, които в комбинация с високата температура биха запушили и повредили бензиновите инжектори, които разчитат на постоянния дебит на бензин през тях за да се охлаждат и да премахват отлаганията. Това прави нежелателно пълното преустановяване на притока на бензин през тях повреме на работата на газ. Решението, което технологията на LANDI RENZO предлага е при всеки такт, заедно с газта да се впръсква и минимално количество бензин, което да охлажда и предпазва бензиновия инжектор от прегряване и нагари.

Щом гори и бензин докато работи на газ има ли икономическа изгода?
Благодарение на партньорството на LANDI RENZO с почти всички производители на автомобили и хилядите часове реални тестове на автомобили, разхода на бензин при работата на газ е сведен до стойности в диапазона от 5 до 20 процента в зависимост от конкретния тип двигател и натоварването в което се шофира автомобила. Това прави инвестицията в такъв инжекцион не по-малко рентабилна.

Какво представлява газовия инжекцион за автомобили с директно впръскване OMEGAS DIRECT?
Компоненти на газов инжекцион LANDIRENZO OMEGAS DIRECT:

omegas-direct

Комплекта за монтаж на газов инжекцион за автомобил с директно впръскване е конкретно предназначен и тестван с одобрени за модела компоненти и включва: газов компютър, изпарител, газови инжекторни дюзи, филтър газова фаза, газов вентил, сензори, тръби, маркучи, крепежи, новмер с предпазни клапани, газова бутилка и др.

Проверете дали двигателя  на Вашият автомобил е в  приложения СПИСЪК С ДВИГАТЕЛИ с директно впръскване. Номера на двигателя може да видите от глемия талон на автомобила на позиция P5. Ако не го откривате в списъка или искате оферта за монтаж на газова система, свържете се с оторизиран сервиз за информация

  • Ценова оферта
  • Гаранция
  • Срок за изпълнение
  • Друга важна информация