Едногоривна газова система за дизел
08/03/2016
Газов инжекцион на пропан-бутан за 3-4 и 5-6-8 цилиндъра – Omegas ІІІ OBD
11/03/2016
Виж всички

Двугоривна газова система за дизел

Landi Renzo има добър опит в проектирането на решения за преобразуване с алтернативни горива както за производители, така и за потребители. Проектирането за екологично решение дава възможността за достъп до широк спектър от услуги, като се довери само на един партньор.

DUAL FUEL е система за преобразуване на дизелови двигатели с цел да работят със смес от дизел и метан. По време на работа системата доставя и контролира същевременното впръскване на дизел и метан в променливо съотношение в съответствие с работата на двигателя (обороти, TPS, т.н.).

Предимството на този тип преобразуване е че е обратимо и спестява разходи за гориво като редуцира замърсяването без да има нужда от специална мрежа от газ-станции, тъй като винаги може да се превключи към оригиналната горивна система. Последващо предимство е по-голямото разстояние което може да изминете с добавените бутилки с газ. С двойната горивна технология не са нужни модификации по двигателя, тъй като запалването е гарантирано от впръскването на дизел докато метана се впръсква в колекторите чрез инжекторни дюзи. Впръскването на метана се контролира от вграден компютър, който също така контролира процента на впръскване на дизел във всеки работен момент.

Модификации :

• Добавяне на CNG система, CNG ECU

• Възможен монтаж на CH4 катализатор

• Монтаж на метанови бутилки