Газов инжекцион на пропан-бутан за 3-4 и 5-6-8 цилиндъра – Omegas ІІІ OBD

Двугоривна газова система за дизел
08/03/2016
Център за развитие и инновации на Landi Renzo
12/03/2016
Виж всички

Газов инжекцион на пропан-бутан за 3-4 и 5-6-8 цилиндъра – Omegas ІІІ OBD

Основни компоненти на газов инжекцион LANDI RENZO за 3-4 и 5-6-8 цилиндъра модел Omegas ІІІ OBD

omegas13Газовият инжекцион Landi Renzo Omegas ІІІ OBD е новата система за преобразуване на автомобили с мощност до 160 kw, за 3- 4 и 5-6-8 – цилиндрови атмосферни или турбо двигатели, разполагащи с OBD комуникация (произведени след 2000-та година). ОБД връзката, позволява адаптация към бензиновата горивна смес, което гарантира оптимална работа и разход на газ. Подходящ е и за автомобили със стандарт на емисии евро 5 и евро 6, с функции и стратегии за работа (като например със старт и стоп система) , съобразени с най-новите технологии на пазара на бензинови автомобили с многоточково впръскване на гориво.Този модел газов инжекцион е подобрен с няколко компонента.


eco-evo-railЗа разработката на своята нова газова инжекторна рейка Ланди Ренцо използват нов вид изчисления или така наречените FEM, за да увеличат бързината им. Благодарение на тази технология са достигнали бързина от 2.0 мили секунди и праг на затваряне на инжектора от 1.5 мили секунди. В същото време инжекторната рейка е компактна и напълно разглобяема, което я прави лесна за монтаж и бъдеща поддръжка. Вече се предлага във варинти от два, три и четири цилиндрови рейки, а всяка една от тях има четири размера. Това дава възможност да се монтират газови инцекциони Omegas 3 OBD, както на три цилиндрови автомобили с обем от 800 кубика, на боксерови двигатели 2х2, така и на пет, шест и осем цилиндрови двигатели с мощност до 220 kw.


изпарител LANDIRENZO LI10Изпарителят, с който се използва системата е или познатият и изпитан модел LI02 до 150 конски сили, който Ланди предлагт на пазара от повече от 10 години или новият модел LI10, който е новият избор и на производителите на автмобили за вграждане при фабричните газови инжекциони. Той е с характиристики за автомобили до 160 kw. Версията за автомобили с висока мощност е до 220 kw. За да се осигури максимален дебит се разчита и по- големи изводи за тръби от стандартните. Корпусът е с голям обем, за да се постигне още по-добър резултат в режимите на високо натоварване  и вгрден филтър за предпазвне от твърдите замърсяващи частици в газта.


ECU LANDI RENZO Omegas 3 OBDНовата модификация на компютъра за газов инжекцион LANDIRENZO OMEGAS 3 OBD, вече е с нов компактен дизайн и метален корпус. С функция за OBD адаптация и коригиране на горивната смес в реално време за оптимална работа на двигателя на пропан-бутан. Газовия инжекцион Omegas 3 e с най-новият софтуер предлагащ гама от стратегии за най-новите автомобили на пазара. Тези стратегии са например- START & STOP, VALVETRONIC, WEAKANING ON MAZDA и др. Допълнителни функции са контролираното добавяне на бензин и разделяне на горивата, които позволяват при определени обороти, да се добавя минимално количество бензин. Това се препоръчва при някои двигатели за охлаждане и удължаване живота на клапаните. Тези стратегии за впръскване и опции за настройки са малка част от цялостната функци на софтуера. Нашите партньори посещават обучения и имат дългогодишен опит със софтуерните продукти на Ланди. Това може да ви гарантира добрата и безпроблемна работа на системата и на Вашият автомобил.


Landi Renzo Omegas 3 копчеКлючът-превключвател се предлага и с нов дизайн и кръгла форма. Отчитането на газта ниво газ в бутилката отново е със светодиоди и освен автоматичната функция за преминаване на газ може да служи и като бутон за превклюване на горивата. Тук отново присъства функцията за стартиране на газ при топъл вдигател, аварийно палене на газ и сигнализация при самодиагностика.


Газовият инжекцион има външен сензор за измерване на температурата и налягането на газта. Данните, които изпраща към газовият компютър са изключително важни за правилната работа на двигателя на газ.Газовият инжекцион може да има и външен температурен сензор. Чрез него се получават най-точни данни за температурта на водата. Тези данни се четат от газовият компютър и се използват при настройката за автоматичното и плавно преминаване от газ на бензин.


филтър LANDIRENZOФилтрите са много важен елемент при поддръжката на газовият инжекцион. Филтъра за течна фаза на пропан-бутан е поставен преди изпарителя и неговата функция е да улавя твърдите частици в газта. Другият филтър е поставен преди инжекторните дюзи и неговата функция е да пречиства газта в нейната газова фаза. Филтърът садържа елемент, който има капацитет на филтрация 10 ?m. Важно е да се следи и да се спазват сервизните интервали, за да работи автомобила безупречно на газ.


нивомер 67R-01

Нивомера 67R-01 (Евро сонда) включва комплекс от механични части, които монтирани върху газовата бутилка, изпълняват следните функции: презареждане с пропан-бутан, чрез клапан с автоматично затваряне при достигане 80% от общата вместимост на бутилката измерване нивото на пропан-бутан, чрез сензор; осигурява безопасността, чрез пет степенна защита. В зависимост от монтираната бутилка, нивомерите са с различни диаметри и ъгли на монтаж. Ако бутилката е цилиндрична е необходима предпазна кутия.


Газовите бутилки са изработени от специален материал, който се трябва да отговаря на определени спецификации. Също така всеки производител на бутилки е необходимо да премине тестове и одобрение за производство на всеки един модел бутилка. Това е т. нар хомологация. Газовите бутилки могат да бъадат цилиндрични или тороидални с различни диаметър и дължина. Цилиндричните са пподходящи за монтаж в багажният отсег на автомобила, стренично или зад седалките. Тороидалните са подходящи за монтаж на мястото на резервната гума на автомобила, независимо дали тя се намира в багажника или под купето. Зарядно устройство на пропан-бутан може да се монтира на бронята или до зарядното на бензина. Във вторият вариант е необходим допълнителен накрайник, чрез който да се пълни газта.