Газова уредба с ламбда контрол система на пропан-бутан с изпарител SE 81 / SE 81 SIC
11/01/2016
Газов инжекцион на пропан-бутан за 3-4 цилиндъра – LANDIRENZO OMEGAS PLUS
11/01/2016
Виж всички

Газов инжекцион на пропан-бутан за 3-4 и 5-6-8 цилиндъра OMEGAS OBD II

Газов инжекцион подходящ за автомобили от 3 до 8 цилиндрови двигатели с рзлична мощност, включително и за такива до 320 kw (430 конски сили). Газовият инжекцион модел Omegas OBD II e предназначен за автомобили с високи технологични изисквания. Компонентите с гарантирано качество и произход, възможността за директно свързване с диагностичната система на автомобила (OBD) и софтуеър от последно поколение правят възможна прецизна настройка и оптималната работа на автомобила в режим на газ. Подходящ е и за нови автомобили отговарящи на емисионна норма ЕВРО 5 и ЕВРО 6.

дюзи омегазИнжекторните дюзи са на производителя МЕД, с технология одобрена и от произдовителите на автомобили за фабричните системи за вграждане. Основен материали, използван за тяхната изработка е стомана. Имат няколко размера според мощността на автомобила. Те са поставени в общо тяло, което може да е разделено на два, три и четили цилиндъра. Капсуловани са и не подлежат на ремонт, но имат много по-дълъг живот във времето. За бъдеща поддръжка те могат да бъдат подменяни по единично. Друга тяхна неуспорима характеристика е бързината им. Инжекторните времена на отваряне и затваряне са 1,2/1,4 мс.

ig1 reducer
Riduttore-LI02_Small

Изпарителите, с които се предлага газовият инжекцион са два модела едностепенния LI02 и двустепенния за висока мощност IG1. При необходимост за да се постигне необходимата мощност при 6 и 8 цилиндровите автомобили може да се предложат и в конфигурация и от два изпарителя.

ключ omegasКопчето има няколко функции. Едната е да индикира за количеството на газ в бутилката, другата е да сигнализира, а третата да служи като бутон за избор на гориво. Оранжевата индикация в дясно на ключа показва, че автомобила работи на бензин, а зелената в ляво на газ. Петте светодиода в горната част на бутона индикират количеството газ в бутилката. Когато светне червената индикация в ляво, това означава, че горивото е намаляло и е в резерва. Ключа сигнализира със звуков сигнал, когато газта в бутилката свърши. Ако има газ в бутилката и ключ продължава да издава гвуков сигнат, това означава, че се в ключила функцията за самодиагностика. Чрез бутона може да избирате на кое гориво да се движи автомобила.

Газовият инжекцион и софтуер за Omegas са на пазара вече повече от 10 години. LANDIRENZO преди няколко години го осавършенства и така освен вече изпитани компоненти с дълъг живот, може да разчитаме на съвременен софтуер, съобразен с най-новите нарастващи технологични изисквания на автомобилите от ново поколение.

Повече информация за газовия компютър Омегас ОБД и обновленията в софтуера може да намерите в презентацията.

Други основни части на газовият инжекцион са :

Газовият инжекцион има външен сензор за измерване на температурата и налягането на газта. Данните, които изпраща към газовият компютър са изключително важни за правилната работа на двигателя на газ.

Газовият инжекцион може да има и външен температурен сензор. Чрез него се получават най-точни данни за температурта на водата. Тези данни се четат от газовият компютър и се използват при настройката за автоматичното и плавно преминаване от газ на бензин.

filtro_SmallФилтрите са много важен елемент при поддръжката на газовият инжекцион. Филтъра за течна фаза на пропан-бутан е поставен преди изпарителя и неговата функция е да улавя твърдите частици в газта. Другият филтър е поставен преди инжекторните дюзи и неговата функция е да пречиства газта в нейната газова фаза. Филтърът садържа елемент, който има капацитет на филтрация 10 ?m. Важно е да се следи и да се спазват сервизните интервали, за да работи автомобила безупречно на газ

нивомер 67R-01Нивомера 67R-01 (Евро сонда) включва комплекс от механични части, които монтирани върху газовата бутилка, изпълняват следните функции: презареждане с пропан-бутан, чрез клапан с автоматично затваряне при достигане 80% от общата вместимост на бутилката измерване нивото на пропан-бутан, чрез сензор; осигурява безопасността, чрез пет степенна защита. В зависимост от монтираната бутилка, нивомерите са с различни диаметри и ъгли на монтаж. Ако бутилката е цилиндрична е необходима предпазна кутия.

Газовите бутилки са изработени от специален материал, който се трябва да отговаря на определени спецификации. Също така всеки производител на бутилки е необходимо да премине тестове и одобрение за производство на всеки един модел бутилка. Това е т. нар хомологация. Газовите бутилки могат да бъадат цилиндрични или тороидални с различни диаметър и дължина. Цилиндричните са пподходящи за монтаж в багажният отсег на автомобила, стренично или зад седалките. Тороидалните са подходящи за монтаж на мястото на резервната гума на автомобила, независимо дали тя се намира в багажника или под купето.

Зарядно устройство на пропан-бутан може да се монтира на бронята или до зарядното на бензина. Във вторият вариант е необходим допълнителен накрайник,чрез който да се пълни газта.