Газова уредба LANDIRENZO за метан
11/01/2016
LANDI RENZO OMEGAS DIRECT (система за FSI / TFSI / TSI / GDI двигатели)
11/01/2016
Виж всички

Газов инжекцион на метан за 3-4 цилиндъра LANDIRENZO OMEGAS EVO

Газов инжекцион LANDIRENZO OMEGAS EVO е система от ново поколение, която е подходяща за бензинови автомобили 3-4 цилиндъра, като се предлага и във вариант за висока мощност и за двигатели с турбина.

centralina LR Evo_SmallАвтомобилът стартира  на бензин, веднъж включен, ако ключът е в позиция на метан, газовият компютър позволява на автомобила да премине на метан, след като зададените параметри за оптимална темпетаура и време на прехвърляне са постигнати. Може да се използва опция с ключът за аварийно стартиране на метан. Това става като се задаржи преди стартиране и да запали директно на метан, но само в “извънреден случай“. Поради тази причина е ограничено софтуерано до 10 пъти, след което е необходимо да се рестартира в специализиран сервиз.метанов изпарител ng2-2

метанов редукторИзпратиелят, работи под налягане около 2 bar по-висок от налягането в всмукателният колектор. Двата модела изпарители NG 1-2 NG2-2, с които се предлага метановият инжекцион покриват мощност съответно до 110 конски сили и над 110 конски сили. Изпитани са и компанията производител ги предлага на пазара вече повече от 10 години.

evo дюзиИнжекторите , които се предлагат с този модел система са с много добра бързина на отваряне и затваряне. Динамичността им варира от 1.9 до 2.45 мс. Дюзите са пригодени за работа и в замърсена среда, но дори и попаднали под виянието на замърсени частици те имат лесна поддръжка и подлежат на подмяна на отделни елементи.

Продължителността на газовото впръскване както и други параметри за да оптимизира работата на моторът при 2- условия: намаляне на разхода на гориво и намаляне на вредните емисии. Сигналите които биват изпращани до газовите инжектори биват генерирани в следствие на множество термодинамични калкулации, имайки предвид сензоите за налягане и температура на газта. Информацията относно състоянието на моторът бива четена от сензорите за температура на мотора и натоварване.

Към метановият инжекцион е препоръчително да се постави аванс процесор. Това е допълнителна електроника, която дава предварение при запалване на горивото. За всеки автомобил е необходимо да се провери моделът, който е необходим, за да се постигне оптимално добра горивна смес на метан.

метанова бутилкаМетановите бутилки се монтират в багажното отделение на автомобила. Техният брой и големина е трябва да бъде съобразен с вместимостта на багажника. Поради тази причина е необходимо да се направи оглед на автомобила на място в специализиран сервиз.