Газова уредба на пропан-бутан с електрически изпарител EC04 и ключ 094

Газов инжекцион за 3-4 цилиндъра на пропан-бутан – ECO G (LSI-10)
11/01/2016
Газовa уредба за автомобили с карбуратор
11/01/2016
Виж всички

Газова уредба на пропан-бутан с електрически изпарител EC04 и ключ 094

Газовата уредба Ланди работи като пропан-бутанът в течната си фаза излиза от бутилката чрез нивомер и отива към двигателния отсек чрез тръба.

газов клапанНа тръбата има поставен газов клапан, който позволява на газта да преминава само, когато двигателя работи и ключът е на позиция газ.

ridutt ec04В двигателния отсек e разположен изпарителя, където газта при навлизането си намалява налягането и преминава в газообразна фаза; от изпарителя пропан -бутанът отива към горивно/въздушния смесител, който се намира на входящия колектор, който измерва притока на газ според спецификата на двигателя. От изпарителя излиза горивно/въздушен смесител, намиращ се на входящия колектор, който измерва притока на газ в съответствие с изискванията на двигателя, за да осигури оптимална карбурация в условията на шофиране, консумацията и емисии.

Газовата уредба вкючва изпарител модел ЕС 04, ключ модел 095, 094 или 093. Ключът освен другите си функции, позволява запалването на , както и позволява на потребителя да избира желаното гориво по всяко време, показват (без модел 093) нивото на пропан бутан в бутилката.

По време на работа на газ, бензиновия клапан прекъсва притока на бензин към двигателя, докато при работа на бензин притока на пропан бутан се прекъсва от пропан бутановия клапан.